tiistai 26. helmikuuta 2013

4b. Suurperheen arkea

 photo 4Piv64.png
Ja tällainen söpöliini, aika paljon veljeään muistuttava, Atesta kasvoi. Atte on vaaka, luonnepisteet 4 - 8 - 2 - 6 - 7 (eli täysin samat kuin Kathylla)
 photo 4Piv65.png
Ja tuttuun tapaan, synttärisankari pääsi heti ensimmäiseksi pottailua opettelemaan.
 photo 4Piv66.png
Selvittyään veljensä synttäreiltä, Karoliina kutsui Rikin kylään. Heti kun hän näki pojan tulevan, Karoliina kapsahti pojan kaulaan ja hukutti pojan suudelmiin.
 photo 4Piv67.png
Karoliina rutisti poikaa lujasti. Hän oli vihdoin päättänyt kysyä, suostuisiko Riki hänen poikaystäväkseen.  Tyttöä jännitti, mistä sen tietää jos poika ei haluaisikaan seurustella.
 photo 4Piv68.png
Karoliina ei oikein tiennyt miten kysyisi asiaansa, joten hän vain kysyä töksäytti alkaisiko Riki seurustella hänen kanssaan.
 photo 4Piv69.png
Poika halasi Karoliinaa hymyillen. -Tietysti mä alan. Heh, mä itse asiassa aioin kysyä sulta samaa mut sä ehdit ensin.

***

 photo 5Piv70.png
Aten päivät alkoivat riemunkiljahduksin. Pienelle pojalle riitti leikkikavereita, nyt leikittäjän vuoroa toimitti isä.
 photo 5Piv71.png
Aten suosikkilelu oli pikku soitin, poika innostui kuullessaan millaisia ääniä siitä lähtee ja hakkasi soitinta entistä ilahtuneempana ja kikatteli kuullessaan millaisia sointuja lelusta lähtikään.
 photo 5Piv72.png
Viidennen lapsen syntymä olisi pian käsillä. Valerialla oli tapana sivellä kasvanutta vatsaansa ja jutella vauvalle, joka tuntui aina rauhoittuvan äitinsä äänen kuullessaan.
 photo 5Piv73.png
Gullik ei halunnut tuhlata rahojaan mekaanikkoon, joten töistä tultuaan mies pääsi putkimiehen hommiin.
 photo 5Piv74.png
Kathy kiirehti isäänsä korjaamaan lavuaarin äkkiä, sillä oli tytön syntymäpäivien aika. Koko perhe kokoontui katsomaan kuinka sisaruskatraan toinen lapsi kasvaisi teiniksi.
 photo 5Piv75.png
Kathy toivoi ja puhalsi kerralla kaikki kynttilät sammuksiin.
 photo 5Piv76.png
Sitten olikin aika toivottaa teini- ikä tervetulleeksi.
 photo 5Piv80.png
Kathystakin kuoriutui varsinainen kaunotar. Tytön tavoitteeksi tuli romantiikka, lisätavoitteena mammona. Elämäntoiveena on saada 20 rakastettua yhtäaikaa.
 photo 5Piv77.png
Vessa oli kutsunut Valeriaa heti Kathyn syntymäpäivien jälkeen. Vessaan päästyään tuttu kipu valtasi naisen, perheen viides lapsi oli päättänyt saapua. Huono- onninen Lulu oli tullut sattumalta siivoamaan vessaa ja joutui nyt Valerian kätilöksi.
 photo 5Piv78.png
Valeria yritti ponnistaa uutta tulokasta maailmaan, Lulu vain ajatteli kuinka kova siivo kaikesta tulisi, hänhän sen joutuisi siivoamaan kuitenkin.
 photo 5Piv79.png
Järkyttyneestä kotiapulaisesta ei ollut oikein kätilöksi, joten Valeria sai yksin pakertaa pienen vauvan maailmaan.
 photo 5Piv81.png
Mutta se kaikki oli ollut vaivan arvoista. Työn tuloksena Valeria piteli sylissään pientä tyttölasta, joka sai nimekseen Katja (taas äidin geeneillä).
 photo 5Piv82.png
Katjan syntymä herkisti Valerian. Nyt hänellä oli taas pikkuinen prinsessa hemmoteltavana, kun äidin isommat prinsessat kohta lentäisivät pesästä.
 photo 5Piv83.png
Ilta oli jo pitkällä eikä Kathy jaksanut vielä tänään lähteä poikajahtiin. Tyttö kuitenkin harjoitteli peilin ääressä hurmaustaitojaan, nyt ei kukaan poika voisi vastustaa häntä.
 photo 5Piv84.png
Katja oli saanut paikan vanhempien siskojensa huoneesta. Vauva oli kiltti, eikä herättänyt isosiskojaan yön aikana kuin kerran, jolloin Kathy pääsi ensimmäistä kertaa osallistumaan vaipanvaihtotalkoisiin.

***

 photo 6Piv86.png
Kun molemmat vanhemmat olivat töissä, pienten lasten hoito jäi koulusta lomalla olevien Karoliinan ja Kathyn vastuulle.
 photo 6Piv87.png
Toisin kuin isosiskonsa, Kathylle ei lastenhoito oikein ollut luontevaa ja tyttö yrittikin luistaa tehtävistä minkä pystyi. Sen sijaan että olisi auttanut Karoliinaa Katjan vaippojen vaihdossa, Kathy oli jäänyt hiomaan flirttailutaitojaan mielikuvituspojan kanssa.
 photo 6Piv88.png
Albertista ei ollut isosiskoilleen paljoa vaivaa tai apua. Poika istui vapaa- päivänäkin nenä kiinni kirjassaan. Albert oli viihtynyt aina mielellään yksin eikä poika tuntenut tarvetta hankkia koulussa kavereita. Hän halusi vain opiskella menestyäkseen tulevaisuudessa, saadakseen hyvän työpaikan ja tienattua siinä samalla rahaa.
 photo 6Piv89.png
Olikohan Albert kenties perinyt menestymisen halun isältään, joka tuli kotiin mukanaan jälleen uusi ylennys.
 photo 6Piv90.png

- Jee, lisää rahaa! Gullik tuuletti innoissaan.


 photo 6Piv91.png
-Onnea ylennyksestä isi, Albert onnitteli ja halasi isäänsä. Gullik oli pojalleen roolimalli, Albert halusi pärjätä aikuisena omassa ammatissaan yhtä hyvin kuin isänsä ellei paremminkin.
 photo 6Piv92.png
Kun isä oli tullut töistä, Kathy oli saanut houkuteltua Karoliinan mukaansa ja tytöt lähtivät kohti Järvisaaren keskustaa.
 photo 6Piv93.png
Päästyään perille, Karoliina huomasi ystävänsä Immin olevan siellä ja meni saman tien tämän luo. Kathy sen sijaan jäi tutkailemaan paikan tarjontaa. Eräs mielenkiintoiselta näyttävä poika sattui tytön silmiin eikä tämä aikaillut vaan meni esittelemään itsensä pojalle joka kertoi nimekseen Harald.
 photo 6Piv94.png
Juteltuaan hetken Haraldin kanssa, Kathy päätti ettei poika ollut tarpeeksi kiinnostava mutta otti silti pojan puhelinnumeron, eihän sitä tiedä jos pojassa sittenkin olisi ainesta.
 photo 6Piv96.png
Samaan aikaan kun Kathy etsi seuraa, Karoliina tyytyi vain juoruilemaan parhaan ystävänsä Immin kanssa. Tytöt vaihtoivatkin mehukkaita juoruja ja kikattelivat keskenään.
 photo 6Piv95.png
Tytöille tuli nälkä ja Karoliina päätti tehdä heille kaikille hodarit. Samaan aikaan kun tyttö oli heilunut grillin äärellä pari tuntematonta naista oli liittynyt tyttöjen seuraan.
 photo 6Piv97.png
Kathy oli saanut tarpeekseen paikan huonosta miesvalikoimasta ja päätti soittaa heille taksin jonnekin muualle. Ehkä siellä hän löytäisi kivan pojan, jonka kanssa saisi pienen romanssinkin aikaan.
 photo 6Piv98.png
Ja löysihän se Kathy seuraa Orlando- nimisestä pojasta.
 photo 6Piv99.png
Tähän poikaan tyttö tunsi enemmän vetoa kuin Haraldiin, mutta tutustumisesta ei näyttänyt tulevan mitään sillä nuorilla ei tuntunut olevan mitään yhteistä.
 photo 6Piv100.png
Kathy oli kuitenkin sinnikäs ja pian hän sai jutun luistamaan Orlandonkin kanssa niin hyvin että sai tämänkin puhelinnumeron.
 photo 6Piv101.png
Kun sisarukset lähtivät takaisin kotiin, Kathy ei voinut olla hymyilemättä. Kaksi puhelinnumeroa yhden illan aikana, tämä retki oli kaikkea muuta kuin epäonnistunut!
 photo 6Piv102.png photo 6Piv103.png
Valeria oli tullut kotiin iltapäivällä kun tytöt olivat vielä kaupungilla. Hänelläkin oli hurraamisen aihetta, hän oli vihdoinkin saanut kaipaamansa ylennyksen.
 photo 6Piv104.png
Ylenemisen juhlinta otti kuitenkin naisen voimille niin paljon että tämä pyörtyi saman tien keskelle jalkakäytävää.
 photo 6Piv105.png
Hetken päästä nainen kuitenkin tokeni ja nousi päätään pidellen takaisin ylös. Maailma tuntui edelleen pyörivän hänen silmissään ja päätään vähän pidellen hän suuntasi ottamaan pienet torkut jos vaikka elämä piristyisi niiden jälkeen.
 photo 6Piv106.png photo 6Piv107.png
Tultuaan kotiin, Karoliina soitti samantien poikaystävälleen ja kutsui tämän kylään. Kun poika tuli Priceille, hän ja Karoliina viettivät koko illan muhinoiden ulkona.
 photo 6Piv108.png
Samaan aikaan Kathy puhui pitkään puhelimessa sekä Haraldin että Orlandon kanssa. Tyttö oli päättänyt pitää molempiin poikiin yhteyttä mutta hänen piti olla varovainen etteivät pojat saisi tietää toisistaan. Tai muista, Kathy lisäsi vielä mielessään.
 photo 6Piv109.png
Ja selvisihän se syy Valerian heikotuskohtaukseen: nainen oli raskaana. Gullik silitteli vaimonsa kasvanutta vatsaa hieman haikeana. Saatuaan tietää raskaudesta, Valeria ja Gullik olivat sopineet että kuudes lapsi olisi heidän viimeisensä. Molemmat olivat jo keski- ikäisiä eivätkä vanhuuden päivät olleet enää kaukana. Oli seuraavan sukupolven vuoro jatkaa sukua.

***

 photo 7Piv110.png photo 7Piv111.png photo 7Piv112.png
Sunnuntaiaamun rauha rikkoontui, kun salaperäinen ennustajaeukko hiipi tontille ja jätti jälkeensä ihmeellisen taikalampun ennen kuin katosi yhtä nopeasti kuin oli saapunutkin. Sattumoisin hereillä ollut Valeria löysi yllätyksekseen salaperäisen lampun talon edestä ja päätti pistää sen talteen tulevan varalle.
 photo 7Piv113.png
Kun muukin perhe heräsi, oli aika kokoontua juhlimaan tuplasynttäreitä.
 photo 7Piv114.png
Oli perheen nuorimmaisten, Aten ja Katjan aika kasvaa.
 photo 7Piv115.png
Katjasta kasvoi näin suloinen taapero. Tyttö on horoskoopiltaan kauris, luonnepistein 6 - 4 - 2 - 6 - 7.
 photo 7Piv116.png
 Atesta kasvoi taas oikein reipas pikku koululainen.
 photo 7Piv117.png photo 7Piv118.png
Karoliina oli kinunnut vanhemmiltaan vähän ennakkoa viikkorahoistaan ja kävi sitten tuplasynttäreiden jälkeen keskustassa tuhlaamassa rahat uusiin vaatteisiin ja kampaajalla käyntiin.
 photo 7Piv120.png photo 7Piv121.png
Illalla Kathy kutsui Haraldin kylään. Aluksi näytti siltä että ilta oli tuomittu epäonnistumaan. Poika ei näyttänyt lämpenevän Kathylle ollenkaan, eikä Kathy tuntunut saavan mitään vastakaikua pienelle fliritille jota pojalle heitti.
 photo 7Piv122.png
Lopulta tyttö tyytyi vain juttelemaan niitä näitä pojan kanssa ja eipä aikaakaan kun ujoksi tunnustautunut Harald vihdoin näytti lämpenemisen merkkejä eikä enää pistänyt ollenkaan pahaksi pientä flirttiä Kathyn kanssa.
 photo 7Piv123.png
Hyvästeltyään pojan, Kathy meni vielä keittiöön ja otti ison palan aamullista synttärikakkua. Tyttö söi ruokaansa mietteliäänä. Hän ei ymmärtänyt miten Karoliina saattoi seurustella vain Rikin kanssa, aikanaan he varmaan menisivät naimisiin ja perustaisivat ison perheen. Kathy ei ollut varma haluaisiko ikinä mitään sellaista. Hän halusi vain pitää hieman hauskaa ilman minkäänlaisia sitoumuksia.
 photo 7Piv124.png
Viereisessä makuuhuoneessa Valerialla oli omat murheensa. Nainen oli herännyt kesken unien kamalaan selkäkipuun joka ei tuntunut millään hellittävän. Naisen oli pakko myöntää helpotuksensa siitä että tämä olisi hänen viimeinen raskautensa. Hän alkoi olla jo liian vanha tähän kaikkeen, alituiseen vessassa juoksemiseen, jatkuvaan nälkään, selkäsärkyyn... Selkäsärky kuitenkin unohtui kun kuopus alkoi pyöriä äitinsä vatsassa. Valeria silitteli hellästi vatsaansa. Tätä tunnetta hänen kuitenkin tulisi ikävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti